Vårt Hållbarhetstänk

På vår restaurang strävar vi efter att vara förebilder i hållbarhet och miljövänligt arbete. Vi tror starkt på att bidra till ett hållbart samhälle och arbetar aktivt med att minska vår klimatpåverkan genom olika initiativ och åtgärder. Här är några av de åtgärder vi vidtar för att uppnå detta:

  • Bryggning av öl: Vi tar tillvara överskottet av varmvattnet från vår ölproduktion, vilket bidrar till en mer resurseffektiv verksamhet. Genom att brygga vår egen öl på plats i källaren minskar vi behovet av transporter av färdig öl från bryggerier till vår restaurang. Egen produktion ger oss dessutom full kontroll över ingredienserna och bryggprocessen, vilket säkerställer högsta möjliga kvalitet och hållbarhet. Att producera öl lokalt innebär också att vi kan anpassa produktionen efter efterfrågan, vilket minskar svinn och överproduktion.
  • Lokala råvaror: Vi använder oss av lokala råvaror i så stor utsträckning som möjligt. Exempelvis kommer köttet vi serverar i fonduen från kor i Sjöbo, och fisken är MSC/ASC-märkt för att säkerställa hållbart fiske. Vi tar hänsyn till matsvinn genom att noggrant planera våra inköp för att minska överflöd och restprodukter.
  • Catering med elfordon: Vi levererar vår catering med elfordon för att minimera utsläppen från transporter och bidra till en renare miljö.
  • Egen tvätt av linnedukar och servetter: Vi tvättar alla våra linnedukar och servetter själva och använder miljömärkta tvättmedel (Svanenmärkta) för att säkerställa en hållbar hantering.
  • Miljövänliga förpackningar: Vi samarbetar med våra leverantörer för att alltid ligga i framkant med engångsmaterial som har minimal miljöpåverkan. Våra förpackningar är utformade för att vara så miljövänliga som möjligt.
  • Minimal transportpåverkan: Vi brygger all vår egen öl i källaren, vilket innebär att vi kan hålla våra transportutsläpp till ett minimum.
  • Svanenmärkta rengöringsmedel: Vi använder minst 90% Svanenmärkta rengöringsmedel i vår dagliga drift för att minska vår kemikalieanvändning och dess påverkan på miljön.
Vårt Bidrag till Lunds Framtid

Vi strävar efter att vara förebilder i hållbarhet och miljövänligt arbete, vilket vi anser är avgörande för Lunds framtid. Vi utnyttjar alla miljövänliga verktyg vi kan för att driva vår verksamhet på ett så hållbart sätt som möjligt. Genom att använda elfordon för våra leveranser, brygga vår egen öl på plats och minimera våra transportutsläpp, samt använda Svanenmärkta rengöringsmedel, arbeta med återvunna och miljövänliga förpackningsmaterial och använda lokala råvaror, bidrar vi aktivt till att minska lokala växthusgasutsläpp och stödjer Lunds mål att bli klimatneutralt och fossilfritt till år 2030. Vi är stolta över att vara en del av Lunds gemenskap och vill inspirera andra företag och invånare att delta i denna viktiga omställning.

Genom våra hållbarhetsinitiativ strävar vi efter att göra Lund till en härligare plats att leva på, både nu och i framtiden.